Newsletter

Grønn Gourmet

Hjem/Om oss/Grønn Gourmet
Grønn Gourmet 2016-10-31T14:55:50+00:00

Grønn Gourmet driver kjøkkenet på Hellviktangen.

Grønn – betyr at det er økologisk! Både kjøtt, fisk, grønnsaker, mel, oljer –  80- 90 % av råvarene er økologiske. Vi tar inn alt av lokal mat vi får tak i, i økologisk kvalitet, og vi sanker ugress og ville planter om våren.
Gourmet – betyr at vi går steinhardt inn for å lage virkelig god, velsmakende mat. Vi serverer som en av de meget få også vegetarmat som virkelig smaker.

Høy kvalitet økologisk mat, det er vår profil.

Grønn Gourmet er drevet av Bente Westergaard, som har jobbet med økologisk mat helt siden 1973. Hun tok over driften av Hellviktangen i 2008. Hun har utgitt boken Grønn Gourmet  på Spartacus forlag. Den boken handler om å prøve seg frem og dikte mat, på basis av økologiske råvarer. Den er morsom, og har blitt meget godt mottatt.

Bente har holdt kokekurs helt fra 70-tallet, da hun startet med biodynamisk vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate. Siden da har hun trofast lært opp nye generasjoner av mat-entusiaster til å smake og glede seg over oppdagelsen av nye retter. Hva er sunt? Hvordan få det kjempegodt? Det er det evige spørsmål. Det er ikke nok at mat er bare sunn. Det er ikke nok at den bare er god heller. Mat skal gjøre godt, skal bygge overskudd og helse!