Newsletter

Treretters meny

Hjem/Menyer/Treretters meny
Treretters meny 2016-10-31T14:55:50+00:00

Alle skal si det var kjempegodt!
Folk skal snakke om maten etterpå, hvor god den var!

  • All maten er lagd fra bunn med hovedsaklig økologiske råvarer.
  • Alle elementene i en rett har smak og karakter.
  • Det går an å kombinere forrett og desserter på tvers av forslagene, evt utvide med flere retter
  • Prisene finner du under arrangement: bryllup/ firmafest/ bursdag/ osv
  • VINER: Vi har valgt gode viner som passer til hver rett. Er du vin-entusiast, kan du oppgradere til enda bedre viner.

Klassisk, nordisk stil med indrefilet

Asparges i det grønne
En mild og velformulert blanding av asparges,grønn purée, vinaigrette, urter & parmesan.

Helstekt indrefilet
Vi har fått tak i ur-fe! Gamle nordiske raser som går på beite gir smakfullt kjøtt.
Ikke noe industri-kjøtt her!
Med: rødvinsaus, potetpurée av gode økologiske poteter og rørosfløte, grønne bønner og rødbetchips.
(Eller: -mer høstlig: champignon-fløte stuing, hvitløksmarinerte grønne bønner, kokte gode poteter.)

Bringebær- eller jordbæris
med mørk sjokolade. En intens smak av nordens sommer.
Eller: Crème brûlée med  friske bringebær.

Fusion med vilt – med råvarer fra Norden.

Blåskjelli safran-hvitvin.
En forrett i sort og gult. Sausen er slående gul og full av smak.

Hjortefilet umami:
Villris, søtpotet purée, bakte rotfrukter med koriander og pepper, rødvin-viltsaus.

Blåbærsorbet Lite sukker, ikke noe fett, bare masse smak. Servert med pasjonsfruktpurre og sjokolade.
Eller: Fruktsalat (avhengig av sesong) mango, aprikos, pasjonsfruktjuice, hvit sjokoladesaus, bringebærcoulis

Eller: Crème brûlée med  friske bringebær

Andebryst med solbærsaus:
Grønn forrett – mørk hovedrett – gul frisk dessert

Kamskjell i det grønne
Med urter og grønne blad, gjerne ville.

Andebryst
Med solbærsaus- mørk og spenstig saus, fløtepoteter, bakte røtter & rødbet, ferske urter.

Sorbet av nordens pasjonsfrukt – havtorn! Den er enda gulere enn pasjonsfrukt, og har en fantastisk smak. Dette bæret vokser vilt langs strender, mer i Sverige og Danmark enn her.

Italiensk 4 retters meny

Antipasto: En bukett gode smaker:
Italienske skinker og salami med trøffel-balsamico, zuichini i tynne skiver med olivenolje, tomat med morell-balsamico, foccacia til å sveipe opp de siste rester av gode smaker når du har spist opp alt og egentlig vil ha mer.

Primo: Pasta i det grønne
Myk og sensuell med gorgonzola, parmesan, spinat, fløte & parmesan, toppet med den beste olivenoljen.
Eller: grønn risotto på naturris.

Segundo: Kalv entrecôte 
Av frittgående kalv, langtidstekt med estragonsaus på creme fraiche og cognac. Grillet aubergin og paprika.

Dolce: Friske bær etter sesong eller sorbet.
I oktober-november kan du få bakt fiken i rødvin-krydder saus.

Torsk på norsk

Kalve-carpaccio
med parmesan og basilicumpesto, foccacia.

Ultrafersk torsk med soyasmør, potetpurée, dampet spinat og bakte røtter, rød tang
Myk og velsmakende! Det forbløffende med stekt smak over kokt.

Sjokolade-desserten Deadly Sin

Vegetar

Grill-stekte skiver av aubergin, zucchini-skiver, ugresspesto, foccacia.

Villris med soyasmør og steinsopp. Søtpotetpuree. Bakte røtter med koriander og pepper, asparges eller grønne bønner avhengig av sesong.
Fargerikt med mye smak. Villris er veldig proteinrikt, like mektig som kjøtt.

Jordbær-sorbet av økologiske bær, med spumante.