Vi har nesten 90% økologiske råvarer. Så sant vi får tak i det, bruker vi demeter = biologisk dynamisk dyrket.
Økologisk er merket med stjerne * Vilt er merket med to stjerner**

SIGNAL-RETTER – alltid på menyen

Andeconfit 175.- andevinger, appelsinsaus*, søtpotetpurée* og fargesalat*.Vi lager andekonfit selv: salter andevinger fra Holte gård, og så lar dem syde i  andefett på lav varme i 3,5 timer. De blir da helt møre og saftige. Fettet trekker ikke inn, det hindrer uttørking. Til dette en oransje puree av søtpotet, og appelsinsaus. Fargesalat til med vinaigrette – og det er GODT!

Energisalat – den ultimate lunsj 145.- Den metter! Og den holder deg våken og opplagt i time etter time. Det er kombinasjonen av hummus, spirer og nøtter, sammen med masse grønnsaker som gir denne effekten.
Spirede mungbønner*, hummus*, stekte nøtter*, råkosten* praktblanding med gulrot og rødbet, grønn salat med vinaigrette*, feta og oliven*, grønn rømme og gulrotpesto*.

Deilige kaker – se lenger ned.

VÅRMENY

Påskekylling 175.- Kylling i safransaus med pasta.

Bakt paprika med risotto 175.- på naturris og fetaost, gratinert i ovn. Med fargesalat, nøtter og ramsløk rømme.

Lammeboller 175.- ratatouille, ris og salat.

Ugress-pasta 175. – endelig har ugresset kommet! Skvallerkål ble tidligere dyrket, men den klarer jobben selv, så nå er det kampen for å bli kvitt den. Men stopp! Skvallerkål er kjempegodt, når den pakkes inn med fløte, parmesan og andre godsaker. Litt selleri-aktig smak, og VELDIG sunn! All grunn til å bruke den i supper, gratenger og sauser.

Kylling i pestobad 175.-
Grønn Risotto med fenikkel og spinat, kyllingbryst (fra Holte gård, økologisk fôr) i grønn pesto, tomat.

Andeconfit som alltid.

SOMMERMENY

Øko svinenakke BBQ 175.- Nypoteter, aïoli, fargesalat. Svinekjøtt har fått dårlig rykte, ettersom industriell dyre-oppdrett har ødelagt kvaliteten på kjøttet, og ikke minst er det det stygt dyreplageri. Vi kjøper bare kjøtt fra Grøstad Gris – frittløpende gris som har gryltet i skogen og levde en bra liv. Kjøttet blir av en HELT annen kvalitet enn det du får halvgratis i kjedligvare-butikken.

Øko laks 175.- safransaus, nypoteter og asparges.

Haloumi kebab 165.- En kjempegod vegetarrett!
Salat av rød ris med persille og vinaigrette, beluga linser med urtedressing (helt sorte, små linser), fargesalat og Ovnsbakt spyd med: haloumi ost (fast gresk ost som tåler steking), aubergin, paprika, champignon.

Andeconfit, som alltid.

HØSTMENY – variasjoner og nye retter forekommer

Viltgryte 185.- med bakte rotfrukter, potet og rørte tyttebær.
Laget av: Elg fra Hurum** , løk*  rødskrubb og steinsopp** fra Nesodden, litt fløte*, viltkraft, rødvin*, enebær, pepper*, timian*.

Aubergin-lasagne uten pasta 165.-
Melanzane alla parmigiano
175.-
Aubergin* i skiver grilles, legges lagvis med tomatsaus*, mozarella* og parmesan. Servert med belugalinser* – sorte linser med timian-dressing*. Fargesalat, foccacia*.

Ratatouille, ris & fargesalat, ristede nøtter  og feta oppå 165.-
Denne saftige og smakfulle gryten av tomat*, aubergin*, paprika* og løk*. Med naturris* og fargesalat.

Andekonfit, som alltid.

VINTERMENY

Boeuf Bourguignon (Uttales: Bøff Borginjon) Den franske klassiker! 185.-
Laget av: Biffkjøtt av norsk urfe* (de gamle rasene) rødvin* champignon* villsopp** løk* gulrot* bacon*, hvitløk.
Kokt lenge til det når en høyere enhet.   Serveres på tradisjonelt vis med kokte (økologiske) poteter og harricots verts, og litt utradisjonelt med tyttepærer**  (Hellviktangens egne pærer kokt i tyttebær) Nei, det var ingen pærer i år! Det blir rørte tyttebær.

Helbredende torsk 175.- Om vinteren er torsken god, særlig da når skreien kommer! Det er villfisk på sitt beste. Den er tilberedt i thai inspirasjon, med mye ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk. Med naturris. Toppet med delikatessen: Dulce Tang fra Atlanterhavet. Det er en rød tang, i flak. Som blir tørket og spist direkte. Fantastisk umami trøffel-lignende smak.

Dal – indias nasjonalrett 165.-
I januar, når du er blakk og tenker at du skal spise sunt, kan du komme og oppfylle dine forsetter med denne. Det er linser i karri, naturris, og pakora: løk med kikertmel og mye krydder, stekt i ball. Med mango, raita og litt grønt dryss av spinat og koriander, blir dette en både flott og sunn rett.

Andebryst med solbærsaus 185.-
I en periode nå har vi andebryst i stedet for andekonfit. Solbærsaus med solbær fra hagen – fløtegratinerte poteter, bakte rotfrukter.

SUPPER OG SALATER

Vi har alltid suppe, og veksler mellom våre slagere: 98.-

HOKKAIDOSUPPE – Hokkaido er et oransj, japansk gresskar med mye stivelse, som gir en fyldig kremet suppe. Suppen blir lysende gul og kjempegod, med smak av ingefær og kokos.

MINESTRA DI FARRO – Italiensk bondesuppe. Den metter, den styrker! Mild tomatbase med røde bønner, borlottibønner og hel spelt: dvs vi har gått over til å bruke den norske nakenbyggen.

VICHYSOISSE – Fransk landsuppe. Den klassiske med purert potet og purre, med fløte. Det høres så – kjedelig ut. Og ja, den er ikke «spennende». Den er god og mild,  det er en snill suppe som legger seg vakkert i magen.

LINSESUPPE – Her der det linsens som løser seg opp og gir suppen fylde, med karri og kokosmelk, grønnsaker får du en smakfull suppe som metter.

BORSCHT  Nå snakker vi øst-europa. Vi lager den på ren grønnsaksbase, med rødbet som det farge-sterke innslag. Servert med en klatt rømme.

Spelt-foccacia 10.-

Rekesalat 145.- (sommeren)
Reker,  aïoli* sitron* salat, foccacia*

Energisalat – den ultimate lunsj 145.-
Den metter! Og den holder deg våken og opplagt i time etter time. Det er kombinasjonen av hummus, spirer og nøtter, sammen med masse grønnsaker som gir denne effekten.

Spirede mungbønner*, hummus*, stekte nøtter*, råkosten* praktblanding med gulrot og rødbet, grønn salat med vinaigrette*, feta og oliven*, grønn rømme og gulrotpesto*.

DESSERT

Bringebæris 65.- Smaken av sommer! Egenprodusert av økologiske bringebær,* fløte og demerara sukker* Mørk sjokoladesaus*

Semifreddo della grappa 65.- En parfait med mascarpone, grappa og pasjonsfruktjuice.

BARN

Pølse med lompe 35.- Fra glade griser som har gryltet i skogen, økologisk drift.

Dagens meny barneporsjon  75.- Eller to pølser og poteter, for eks.

Piratspyd med sjørøverdip  75.- Kjøttboller av økologisk kjøttdeig, bakte poteter, grønnsaksbiter, ketsjup.

KAKER

Kaker

Kringle 38.-
På speltbasis* med mandler* og aprikos*. Kjempegod! Spelt har lavere GI og en mørkere smak enn hvete. Faktisk veldig godt til kringle, og hakket sunnere. Speltmel* sukker* melk* kardemomme* kanel* mandler* aprikos*

Cookies 28.-
Amerikansk oppskrift fra 50-tallet, bare modernisert med speltmel. Sjokoladebiter, valnøtter.

Daddelkake med sjokoladetrekk 65.-
Glutenfri, melkefri. Ferske dadler, mandler* sukker* egg*, sjokoladetrekk med sjokolade* Det er mange som spør etter oppskriften på denne!

Gulrotkake 65.-
Saftig med glasur med havtornjuice. Gulrot*, egg* speltmel* solsikkeolje* valnøtter* kanel* bakepulver* Glasur av kremost, gulrot* sitron* havtornjuice* sukker*

Ostekake med havtorn 65.-
Havtorn er en nordisk villfrukt som vokser på karrige steder. Den er orange og smaker enda mer intenst enn pasjonsfrukt. Eller ostekake med solbær fra hagen. Den blir rosa og lekker den og.

Bestefars sjokoladekake 65.-
Nøttefri. Med øl i basen! Aprikospurée i midten, krem på toppen. Juleølet Bestefar, speltmel* sukker* kakao* rømme, bakepulver*

Rabarbra/eple -blåbærkake 65.-
Glutenfri. Mandler* egg* sukker* blåbær* eple* eller rabarbra når den kommer

Kaffe-marengs 65.-
Marengs med kaffekrem, sjokolade-kaffe saus.

Pumkin Pie 65.-
Saftig og krydret pai. Ja, den ser liksom litt kjedelig ut, ikke mange kjøper den. Men den er god! Og den har lav fett og lav sukker. Det er nesten mat, samtidig som det helt klart er en kake, søt og god, med sitrus og stjerneanis.

Lagre