En virkelig god buffet

Dette er våre buffet-prinsipper:
1. Det skal være smaksrikt og med fine farger og smaker.
2. Rettene skal denne en flott helhet, hvor smakene passer sammen.
3. Alt som kan skaffes økologisk, skal være øko.

Når gjestene har forsynt seg, har de automatisk laget en god tallerken som ser flott ut med smaker og farger som støtter hverandre og fremhever hverandre. Det skal ikke være mulig å forsyne seg med ting som ikke passer sammen. Buffeten har både varm og kald mat, en kontrastrik fargeskala med smakfull mat. Ingen blasse, pregløse fyll-retter. En buffet som fremmer nytelse og velvære. 90% av råvarene er er økologiske.

PRISER varierer:
Du finner dem under type event: bryllup/firmafest/konfirmasjon/catering/fest.

Grillbuffet – sommerens slager

Nesten alle råvarene er økologiske.  Vi velger færre kjøtttyper  med mer tilbehør som virkelig smaker til dette, fremfor å ha mange sorter kjøtt. Summen blir en flott tallerken med masse smak, saftig og fargerik.

Saftig nakkestek av frittløpende glade griser – serveres rett fra grillen.
Vår egen øko bbq sauce.
Grillet økologisk lax med fersk estragon
Dampet asparges med olivenolje og havsalt.
Nakenbygg i ugress-pesto: laget på skvallerkål, med mandler og parmesan. Utrolig god!
Ramsløkrømme, – vi høster vill ramsløk om våren
Bakte potetbåter med olivenolje og urter
Farge salat i grønt, rødt, gult & lilla (salat, rød paprika, gul appelsin, rødkål i vinaigrette)
Reker & vår egen aïoli
Hjemmelaget foccacia på speltmel

Dessert forslag:
Kaffe – økologisk franskbrent
Hjemmelaget bringebæris av økologiske bær med intens smak av Nordens sommer.

Middelhavsbuffet

Denne buffeten passer både sommer og vinter. Den har mye farger og smak.

Lammekjøttboller med gresk inspirasjon
Kyllinglår med hint av chili
Ratatouille; saftig, smakfull sydfransk gryte med bakt aubergin, paprika og tomat.
Gratinert fenikkel i appelsin-fløte saus med parmesan
Sorte gryte – smakfull og fyldig på basis av myke svarte bønner.  Eller om sommeren sort linse-salat.
Ris-pilaf i gult og hvitt.
Lysegrønn rømme med ramsløk – Ramsløk er en norsk vill-løk vi plukker selv:
Gulrotpesto: sologul, med sitron og frisk ingefær.
Fargesalat – Grønne blad, gul appelsin, rød paprika, lilla rødkål i vinaigrette.
Foccacia – hjemmelaget på spelt.
Sorte oliven og økologiske, ristede nøtter.

Sjømat buffet

En lett og velsmakende sommerbuffet med mange gode smaker, som passer til hvitvin/rosévin og øl:
Bakt økologisk lax med ferske ville urter og estragon.
Hvitvinsdampede blåskjell.
Reker.
Dampet asparges med olivenolje og havsalt.
Hjemmelaget nybakt foccacia, bakte poteter.
Vår egen aïoli
Ramsløkrømme, (ramlsøk er et grønt blad av villøk. Det smaker et sted mellom gressløk og hvitløk.)
Fargesalat – en frodig mix av grønt og annet.
Rødbetfyrstikker med sitron og olje.
Hvis det er mange vegetarianere, kan vi supplere med bygg i pestobad: kokt bygg i ugresspesto. Grønt, lokalt, interessant og mettende.

Familie buffet – populær til konfirmasjon og dåp

Fargerik og mangfoldig mat som er interessant både for store og små.

Lakse-seviche med citron og olivenolje.
Dill rømme
Foccacia

Bakte kyllinglår – økologisk fôret. Bakt naturell så også barna vil ha, tilsett smak:
Grønn timian olje til de voksne – godt på kyllingen.
Sweet chili sauce – hjemmelaget på øko chili.

Solskinnspesto – sologul på gulrot basis med sitron og ingefær.

Fargesalat – en frodig mix av grønt, lilla, gult og rødt.

Lammeboller i gresk inspirasjon.
Ratatouille – tomat, aubergin og paprika.
Naturris
Sorte oliven

Ekstra til barna: Pasta,  pølser, kjøttboller og  grønnsaksbiter.

Vegetar buffet

Du savner ikke kjøttet her! Mange interessante retter. Nesten alt er økologisk.
Bakt aubergin med fløte og parmesan, masse urter.
Ratatouille – sydfransk og saftig gryte med tomat, paprika, squash.
Sorte gryte: Sorte bønner, myk, fyldig og krydret gryte.
Asparges dampet, med sitronolje.
Gratinert fenikkel: dampet, så gratinert i fløte-appelsinsaus.
Nakenbygg – en gammelnordisk kornsort, med nøtter og soyasmør.

SALAT OG BRØD
Hjemmelaget foccacia på speltmel
Ugresspesto (skvallerkål og ramsløk)
Solskinnspesto – sologul, på basis av gulrot – olje – hvite bønner, ingefær, sitron.
Sorte kalamata oliven
Fargesalat – en frodig blandig av grønt, lilla, gult og rødt.
Ristede nøtter med salt og litt agavesirup.

Koldtbord tapas

Vi har ikke rene koldtbord – i den forstand at alle rettene er kalde. Det er alltid godt med noen varme retter.

Vi strekker definisjonen av tapas til å gjelde våre buffeter: Her er det varme og kalde retter å sette gaffelen i, middelhavs-inspirerte retter. Ønsker du ren fingermat – (ingen tallerkner/gafler) se fingermat meny her

Juleinspirert buffet

Buffeten er satt sammen så du automatisk bærer en flott tallerken til din plass, med mat som passer sammen. Det er  mindre fett og mange rike smaker og mer farger.  Og det er varm mat, ingen vandring i kald kjedelig protein. Kan også serveres etter jul! Men det er en typisk vinterbuffet.

Nakkestek av frittløpende økologisk gris
Andeconfit for de som ikke spiser svin
Appelsinsaus med sennep
Bakte poteter
Rødkål
Bakte rødbet i biter, med krydder og salt. Forbløffende godt.
Ovnsbakte ferske dadler i bacon.
Lun linsepostei – mørk og smakfull med mye krydder og soltørket tomat. Lite fett, mye smak..
Solskinnspesto – strålende gul – på gulrot, ingefær, sitron og solsikkeolje.
Fargesalat med grønt, gult lilla og rødt.

DESSERT forslag:
Maple Walnut iskrem som vi lager selv, servert med kaffen.