Newsletter

Kafémeny

Hjem/Kafémeny
Kafémeny 2017-07-06T12:11:08+00:00

Vårt mål er at folk skal snakke om maten etterpå, hvor god den var!

Vi har gullmerke fra Debio fordi vi bruker over 90% økologiske råvarer!
Økologisk er merket * Vilt er merket  **

SIGNATURRETTER

Andeconfit – med andevinger fra Holte Gård 195.-
Vi salter andevingene over natten og lar dem syde i andefett på lav varme i 3,5 timer. De blir da helt møre og saftige. Serveres med en oransje puré av søtpotet og appelsinsaus.
-Vår mest populære rett!

Energisalat – den ultimate lunsj 155.-
En salat som holder deg både opplagt og mett på en behagelig måte.
Det er kombinasjonen av spirer og nøtter, sammen med grønnsaker og hummus som gir denne gode effekten.
– Spirede mungbønner*, grønn salat med vinaigrette*, hummus*, stekte nøtter* (med honning* olje* og salt**), råkost-blanding av gulrot* og rødbet*. Fetaost og oliven*. Grønn rømme* og gulrotpesto*

SOMMERMENY

Sommeråpent 2017

Sommermenyen i år vil gå ut på: 1 dagens rett (vil variere), suppe, salat og pølser, kaker, kaffe og is.

Økologisk svinenakke 195.- Grøstad Gris, nypoteter*, aïoli*, fargesalat* og BBQ saus (Hellviktangens egne oppskrift). Vi kjøper kun økologisk svinekjøtt fra Grøstad Gris – frittløpende gris som har gryltet i skogen og levde en bra liv. Kjøttet blir av en HELT annen kvalitet enn det du får halvgratis i kjedligvare-butikken.

Økologisk laks 215.- Bakt laks* i safransaus med nypoteter* og økologisk asparges (når vi får tak i ). Økologisk laks er oppdrett uten kraftfôr og anitbiotika, de har også bedre plass og smaken blir søtlig og mild med en silkemyk konsistens.

Vegetar:
Haloumi kebab 
175.- En kjempegod vegetarrett!
Salat av rød ris* med persille og vinaigrette*, beluga linser* (helt sorte, små linser) med urtedressing*, fargesalat* og ovnsbakt spyd med haloumi ost (fast gresk ost som tåler steking), aubergin*, paprika* og champignon.

VÅRMENY

Påskekylling 195.- Kylling i safransaus med pasta*.

Lammeboller 175.- Lam, ratatouille*, ris* og salat*.

Vegetar:
Ugress-pasta 175. – Skvallerkål ble tidligere dyrket, men nå er det kampen for å bli kvitt den som dominerer. Men stopp! Skvallerkål er kjempegodt, når den pakkes inn med fløte, parmesan og andre godsaker. Litt selleri-aktig smak, og VELDIG sunn! Skvalderkål**, fløte og pasta*.

Vegetar:
Bakt paprika med risotto 
175.- Rød paprika* med naturris* og fetaost, gratinert i ovn. Med fargesalat*, nøtter* og ramsløk**-rømme*.

HØSTMENY

Viltgryte 185.- Med Elg, bakte rotfrukter*, potet* og rørte tyttebær**.
Laget av: Elg fra Hurum**, løk*,  rødskrubb** og steinsopp** fra Nesodden, litt fløte*, viltkraft, rødvin*, enebær**, pepper*, timian* og tyttebær**.

Vegetar:
Melanzane alla parmigiano
(Aubergin-lasagne uten pasta) 175.-
Aubergin* i skiver grilles, legges lagvis med tomatsaus*, mozarella* og parmesan. Servert med belugalinser* – sorte linser med timian-dressing*. Fargesalat* og spelt-foccacia*.

Vegetar:
Ratatouille med ris, fargesalat, ristede nøtter  og fetaost 
165.-
Den saftige og smakfulle gryten av tomat*, aubergin*, paprika* og løk*. Med naturris*, fargesalat*, honningristede nøtter* og fetaost.

VINTERMENY

Helbredende torsk 215.- Om vinteren er torsken god, særlig da når skreien kommer! Det er villfisk på sitt beste. Den er tilberedt i thai inspirasjon, med mye ingefær*, hvitløk, chili og kokosmelk*. Med naturris*. Toppet med delikatessen: Dulce Tang** fra Atlanterhavet. Det er en rød tang, i flak. Som blir tørket og spist direkte. Fantastisk umami trøffel-lignende smak.

Vegetar:
Dal – Indias nasjonalrett 175.-
I januar, når du er blakk og tenker at du skal spise sunt, kan du komme og oppfylle dine forsetter med denne. Det er linser* i karri, naturris*, og pakora: løk* med kikertmel og mye krydder, stekt som en ball. Med mango, raita* og litt grønt dryss av spinat* og koriander*

Boeuf Bourguignon (Uttales: Bøff Borginjon) En fransk klassiker! 195.-
Laget av: Biffkjøtt av norsk urfe* (de gamle rasene) rødvin* champignon* villsopp** løk* gulrot* bacon*, hvitløk.
Kokt lenge til det når en høyere enhet. Serveres på tradisjonelt vis med kokte poteter* og harricots verts og tyttepærer**  (Gråpærer fra Nesodden kokt i tyttebær**)

SALAT – alltid på menyen

Energisalat – den ultimate lunsj 155.-
En salat som holder deg både opplagt og mett på en behagelig måte.
Det er kombinasjonen av spirer og nøtter, sammen med grønnsaker og hummus som gir denne gode effekten.

– Spirede mungbønner*, grønn salat med vinaigrette*, hummus*, stekte nøtter* (med honning* olje* og salt**), råkost-blanding av gulrot* og rødbet*. Fetaost og oliven*. Grønn rømme* og gulrotpesto*

Salat med reker – om sommeren 155.-
Reker**,  aïoli* sitron* grønn salat med vinaigrette*, fetaost og foccacia*

SUPPE – alltid på menyen

Det varierer hvilken suppe vi lager fra uke til uke, men du vil alltid finne en av de på menyen. kr 105.-

MINESTRA DI FARRO – Italiensk bondesuppe. Den metter, den styrker! Mild tomatbase* med røde bønner*, borlottibønner* og hel spelt*: dvs vi har gått over til å bruke den norske nakenbyggen*

HOKKAIDOSUPPE – Hokkaido* er et oransj, japansk gresskar med mye stivelse, som gir en fyldig kremet suppe. Suppen blir lysende gul og kjempegod, med smak av ingefær* og kokos*

VÅR EGEN SPELT*-FOCCACIA -Med rosmarin* 10.-

LINSESUPPE – Her der det linsene* som løser seg opp og gir suppen fylde, med karri, kokosmelk*og grønnsaker* får du en smakfull suppe som metter.

BORSCHT  Nå snakker vi øst-europa. Vi lager den på ren grønnsaksbase*, med rødbet* som det farge-sterke innslag. Serveres med rømme*

VICHYSOISSE – Klassisk fransk landsuppe. Purert poteter* og purre*, med fløte. Den er god og mild,  det er en snill suppe som legger seg vakkert i magen.

HJEMMELAGET ØKOLOGISK IS

Vår hjemmelagde økologiske iskrem: kr 65,-

Bringebæris  Bringebær*, demerara sukker* og fløte. Med mørk sjokoladesaus*

Jordbæris  Smaken av sommer! Jordbær*, demerara sukker* og fløte

Semifreddo della grappa  En parfait med mascarpone, grappa og pasjonsfruktjuice.

BARN

Barna som kommer på Hellviktangen skal oppleve at de får noe de liker, samtidig som at foreldrene er fornøyd med at barna har fått i seg noe med næring.

Pølse med lompe 35.- Økologisk winerpølse fra glade griser på Grøstad gård. – fåes direkte i labben fra kaféen.
Piratspyd med sjørøverdip  75.- Kjøtt på spyd, bakte poteter, grønnsaksbiter, ketsjup.
Dagens meny barneporsjon  75.- Winerpølser og poteter, pastaskruer og grønnsaker – eller lignende.

Dessert – Diplomis eller en hjemmelaget økologisk bringebæris.
Drikke – Økologisk saft fra Safteriet. Eple, blåbær eller rabarbra for å nevne noen. – vi har også ekte Coca Cola på glassflaske.

SØTE SAKER

Raw Lime Pie
Kokkos, cashewnøtter, lime, spinat -les oppskriften her.

Gulrotkake
Saftig med glasur med havtornjuice. Gulrot*, egg* speltmel* solsikkeolje* valnøtter* kanel* bakepulver* Glasur av kremost, gulrot* sitron* havtornjuice* sukker*

Ostekake med havtorn
Havtorn er en nordisk villfrukt som vokser på karrige steder. Den er orange og smaker enda mer intenst enn pasjonsfrukt. Eller ostekake med solbær fra hagen. Den blir rosa og lekker den og.

Bestefars sjokoladekake
Nøttefri. Med øl i basen! Aprikospurée i midten, krem på toppen. Juleølet Bestefar, speltmel* sukker* kakao* rømme, bakepulver*

Daddelkake med sjokoladetrekk
Glutenfri, melkefri. Ferske dadler, mandler* sukker* egg*, sjokoladetrekk med sjokolade* Det er mange som spør etter oppskriften på denne!

Hellviktangens hjemmebakte:

Kringle 40.-
På speltbasis* med mandler* og aprikos*. Kjempegod! Spelt har lavere GI og en mørkere smak enn hvete. Faktisk veldig godt til kringle, og hakket sunnere. Speltmel* sukker* melk* kardemomme* kanel* mandler* aprikos*

Cookies 28.-
Amerikansk oppskrift fra 50-tallet, bare modernisert med speltmel. Sjokoladebiter, valnøtter.

Kaker kr 65,-


Rabarbra/eple -blåbærkake

Glutenfri. Mandler* egg* sukker* blåbær* eple* eller rabarbra når den kommer

Pumkin Pie
Saftig og krydret pai. Ja, den ser liksom litt kjedelig ut, ikke mange kjøper den. Men den er god! Og den har lav fett og lav sukker. Det er nesten mat, samtidig som det helt klart er en kake, søt og god, med sitrus og stjerneanis.

TAKEAWAY

I Kaféen kan du bestille takeaway av dagens meny.

Vi har alltid både vegetar og kjøtt, ofte fisk.
Energisalat og suppe, samt kaker er også fast innslag på menyen.

Maten må bestilles når du allerede er på Hellviktangen, så lager vi den klar mens dere drikker en kopp kaffe.
Dere må gjerne prøve å ringe, men ofte er vi opptatt med kunder og servering. Kom derfor innom så får dere med dere rykende fersk mat hjem!

Lagre

KIOSK

Kiosk – FREDAG & LØRDAG i sommersesongen !

Dette er fordi det er dessverre ikke praktisk mulig  å gjennomføre kafé og selskap på samme dag, vi tilbyr derfor kiosk-åpent fredag /lørdag i sommersesongen.

Det vil være mulig å kjøpe is, brus, pølse, suppe, salat og kaker, men dessverre ingen mat fra vår kjøkkenmeny. Ei heller alkohol, da vi kun har skjenkebevilling på vårt eget område (terrassen og huset).

Mat og drikke må nytes ute på fellesområdet, da huset skal settes i stand til stort selskap på kvelden, så bord og stoler er i bruk til å rigge om for fest.

Lagre