Newsletter

Grønn Gourmet

Hjem/Grønn Gourmet
Grønn Gourmet 2017-04-22T08:16:55+00:00

Grønn Gourmet = kjøkkenet på Hellviktangen

Vårt mål er at folk skal snakke om maten etterpå – hvor god den var!

Grønn – betyr at det er økologisk! Både kjøtt, fisk, grønnsaker, mel, oljer. Vi tar inn alt av lokal mat vi får tak i, i økologisk kvalitet, og vi sanker ugress og ville planter om våren.

Gourmet – betyr at vi går inn for å lage virkelig god, velsmakende mat! Vi serverer som en av de meget få, også vegetarmat som virkelig smaker.

Gullmerket – betyr at vi bruker over 90 % økologiske råvarer.

3 retters menyer

Hellviktangen tilbyr utsøkte 3 (4, og 5) retters menyer.

Menyene er bygget opp på Nordiske smaker, med en fransk undertone.

Ønsker dere å sitte lenge til bords med utsøkt mat, er dette det klassiske valget.

Les om hele menyen her

Buffetmenyer

Hellviktangens utvalg av buffeter, tapas og fingermat.

All maten på Hellviktangen lages fra bunnen av og har smak og karakter.

Dere kan velge alt fra små retter servert på fat, mens dere mingler, til en saftig grillbuffet med mye farger og smak.

Les om hele menyen her

Bente Westergaard

Bente Westergaard driver både Hellviktangen og Grønn Gourmet, som står for maten på Hellviktangen.

I boken med samme navn har hun skrevet om å dikte mat selv, på basis av økologiske råvarer. Den er morsom, og har blitt meget godt mottatt. Hun jobber for tiden med en ny bok om maten som serveres på Hellviktangen.

Bente har holdt kokekurs helt fra 70-tallet, da hun startet med biodynamisk vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate. Siden da har hun trofast lært opp nye generasjoner av mat-entusiaster til å smake og glede seg over oppdagelsen av nye retter. Hva er sunt? Hvordan få det kjempegodt? Det er det evige spørsmål. Det er ikke nok at mat er bare sunn. Det er ikke nok at den bare er god heller. Mat skal gjøre godt, skal bygge overskudd og helse!