Newsletter

Grønn Gourmet

/Grønn Gourmet
Grønn Gourmet 2017-05-08T10:59:25+00:00

Grønn Gourmet = kjøkkenet på Hellviktangen

Vårt mål er at folk skal snakke om maten etterpå – hvor god den var!

Grønn – betyr at maten er av kvalitet! Både kjøtt, fisk, grønnsaker, mel, oljer. Vi tar inn alt av lokal økologisk mat vi får tak i, og vi sanker ugress og ville planter om våren.

Gourmet – betyr at vi går inn for å lage virkelig god, velsmakende mat! Vi serverer som en av de meget få, også vegetarmat som virkelig smaker.

Gullmerket – betyr at vi bruker over 90 % økologiske råvarer.

KAFÉMENY

Vår kafé har søndagsåpent hele året, samt sommer & påskeåpent. Her kan du spise den gode maten fra Grønn Gourmets kjøkken som har den samme høye økologiske standard, på både mat og drikke til kaféen som til selskap.

Les hele kafémenyen her

3 RETTERS MENYER

Hellviktangen tilbyr utsøkte 3 (4, og 5) retters menyer.

Menyene er bygget opp på Nordiske smaker, med en fransk undertone.

Ønsker dere å sitte lenge til bords med utsøkt mat, er dette det klassiske valget.

Les om hele menyen her

BUFFETMENYER

Hellviktangens utvalg av buffeter, tapas og fingermat.

All maten på Hellviktangen lages fra bunnen av og har smak og karakter.

Dere kan velge alt fra små retter servert på fat, mens dere mingler, til en saftig grillbuffet med mye farger og smak.

Les om hele menyen her

Bente Westergaard

Bente Westergaard står bak både Hellviktangen og Grønn Gourmet.

I hennes bok Grønn Gourmet, har hun skrevet om å dikte sin egen mat, på basis av økologiske råvarer. Den er morsom, og har blitt meget godt mottatt.
Hun jobber for tiden med en ny bok om maten som serveres på Hellviktangen i samarbeid med fotograf Marte Garmann.

Bente har holdt kokekurs helt fra 70-tallet, da hun startet med biodynamisk vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate. Siden da har hun trofast lært opp nye generasjoner av mat-entusiaster til å smake og glede seg over oppdagelsen av nye retter. Hva er sunt? Hvordan få det kjempegodt? Det er det evige spørsmål. Det er ikke nok at mat er bare sunn. Det er ikke nok at den bare er god heller. Mat skal gjøre godt, skal bygge overskudd og helse!

Håkon Mella

Kjøkkensjef på Hellviktangen – Håkon Mella

Håkon har stort engasjement for dyrking av mat, økologi, permakultur og andelslandbruk som han engasjerer seg i ved siden av jobben som sjef på kjøkkenet.

Han har skrevet boken Enkel Kjøkkenhage på 1-2-3 om å dyrke egne grønnsaker.

Les om boken til Håkon her

Danielle Somer

Restaurant sjef – Danielle Somer

Danielle er en ung og ambisiøs dame som har en stor lidenskap for vin-verdenen. Både historisk og sosialt sett, og spesiellt i kombinasjon med mat.
Hun har i mange år vært opptatt av økologi og permakultur design, som resten av gjengen på Hellviktangen.
For tiden går hun på Det Kulinariske Akademiet i Oslo, hvor hun utdanner seg til sommelier.
Danielle står bak utvalget av vin og øl på Hellviktangen, og leter stadig etter nye og spennende leverandører til vårt sortiment.

Les om våres viner her