Newsletter

Buffet / koldtbord / tapas

Hjem/Buffet / koldtbord / tapas
Buffet / koldtbord / tapas 2017-04-24T18:38:08+00:00

Grønn Gourmet = kjøkkenet på Hellviktangen

Grillbuffet – sommerens slager

Vi velger ut gode økologiske kjøttstykker og pølser og serverer med tilbehør som virkelig smaker, fremfor å ha mange sorter kjøtt. Summen blir en flott tallerken med masse smak, saftig og fargerik.

Saftig nakkestek av frittløpende glade griser – serveres rett fra grillen.
Vår egen øko bbq sauce.
Pølser fra Grøstad Gris.
Grillet økologisk lax med fersk estragon
Dampet asparges med olivenolje og havsalt.
Nakenbygg i ugress-pesto: laget på skvallerkål, med mandler og parmesan. Utrolig god!
Ramsløkrømme, – vi høster vill ramsløk om våren
Bakte potetbåter med olivenolje og urter
Farge salat i grønt, rødt, gult & lilla (salat, rød paprika, gul appelsin, rødkål i vinaigrette)
Reker & vår egen aïoli
Hjemmelaget foccacia på speltmel

Middelhavsbuffet

Denne buffeten passer både sommer og vinter. Den har mye farger og smak.

Lammekjøttboller med gresk inspirasjon
Kyllinglår med hint av chili
Ratatouille; saftig, smakfull sydfransk gryte med bakt aubergin, paprika og tomat.
Gratinert fenikkel i appelsin-fløte saus med parmesan
Sorte gryte – smakfull og fyldig på basis av myke svarte bønner.  Eller om sommeren sort linse-salat.
Ris-pilaf i gult og hvitt.
Lysegrønn rømme med ramsløk – Ramsløk er en norsk vill-løk vi plukker selv.
Gulrotpesto: sologul, med sitron og frisk ingefær.
Fargesalat – Grønne blad, gul appelsin, rød paprika, lilla rødkål i vinaigrette.
Foccacia – hjemmelaget på spelt.
Sorte oliven og økologiske, ristede nøtter.

Sjømat buffet

En lett og velsmakende sommerbuffet med mange gode smaker, som passer til hvitvin/rosévin og øl:
Bakt økologisk lax med ferske ville urter og estragon.
Hvitvinsdampede blåskjell.
Reker.
Dampet asparges med olivenolje og havsalt.
Hjemmelaget nybakt foccacia, bakte poteter.
Vår egen aïoli
Ramsløkrømme, (ramlsøk er et grønt blad av villøk. Det smaker et sted mellom gressløk og hvitløk.)
Fargesalat – en frodig mix av grønt og annet.
Rødbetfyrstikker med sitron og olje.
Hvis det er mange vegetarianere, kan vi supplere med bygg i pestobad: kokt bygg i ugresspesto. Grønt, lokalt, interessant og mettende.

Familie buffet – populær til konfirmasjon og dåp

Fargerik og mangfoldig mat som er interessant både for store og små.

Lakse-seviche med citron og olivenolje.
Dill rømme
Foccacia

Bakte kyllinglår – økologisk fôret. Bakt naturell så også barna vil ha, tilsett smak:
Grønn timian olje til de voksne – godt på kyllingen.
Sweet chili sauce – hjemmelaget på øko chili.

Solskinnspesto – sologul på gulrot basis med sitron og ingefær.

Fargesalat – en frodig mix av grønt, lilla, gult og rødt.

Lammeboller i gresk inspirasjon.
Ratatouille – tomat, aubergin og paprika.
Naturris
Sorte oliven

Ekstra til barna: Pasta,  pølser, kjøttboller og  grønnsaksbiter.

Vegetar buffet

Du savner ikke kjøttet her! Mange interessante retter.
Bakt aubergin med fløte og parmesan, masse urter.
Ratatouille – sydfransk og saftig gryte med tomat, paprika, squash.
Sorte gryte: Sorte bønner, myk, fyldig og krydret gryte.
Asparges dampet, med sitronolje.
Gratinert fenikkel: dampet, så gratinert i fløte-appelsinsaus.
Nakenbygg – en gammelnordisk kornsort, med nøtter og soyasmør.

SALAT OG BRØD
Hjemmelaget foccacia på speltmel
Ugresspesto (skvallerkål og ramsløk)
Fargesalat – en frodig blandig av grønt, lilla, gult og rødt.
Gulerotpesto – sologul, på basis av gulrot – olje – ingefær, sitron.
Sorte kalamata oliven
Ristede nøtter med salt og litt agavesirup.

Koldtbord / tapas

Koldtbord hos oss, er det samme som «varmt-bord», det er alltid godt med noe varm mat. – se våre buffeter.

Som tapas serverer vi fingermat i original stil.

FINGERMAT: Vi går inn for å lage, litt annerledes velsmakende mat på økologiske råvarer. Småretter med substans og kvalitet.
Disse rettene trenger ikke tallerken, alt kan holdes i en labb. Vi går rundt med fat og serverer rettene en etter en.

Pris: Antydningsvis: 135.- til 250.- kroner.

KALDE ELEMENTER

Serranoskinke på foccacia med aïoli

Seviche sitronmarinert fisk på en foccacia bit.

Bruschetta med pesto –vårt foccaciabrød på spelt, olivenolje. Pesto av økologiske urter, olivenolje,  mandler og parmesan.

Hjertesalat med gulrotpesto

Oliven av aller beste kvalitet: store kalamata lilla oliven, og grønn-grønne italienske oliven.

Ristede nøtter – med salt, agavesirup, litt olje. Nam. De blir du aldri lei av.

VARME ELEMENTER

Fylte squash – nybakt. (zuchini ripieni) med gremolata persille – sitronskall – hvitløk – løk- parmesan.

Bakt champignon. med spinat, gorgonzola og fløte.

Bakt paprika med rød hummus & ristede nøtter.

Lammekjøttboller gresk inspirasjon med masse smak, rett fra stekepannen.

Bratwurst fra Grøstad Gris  grove pølsesnabber med vår utrolig gode bbq saus.

Haloumi spyd med aubergin, paprika, champignon og haloumi ost (fast ost som tåler grilling), penslet med timianolje.

Juleinspirert buffet

Julebuffet som også passer etter jul – egentlig er det en vinterbuffet. 

Nakkestek av frittløpende økologisk gris
Andeconfit for de som ikke spiser svin
Appelsinsaus med sennep
Bakte poteter
Rødkål
Bakte rødbet i biter, med krydder og salt. Forbløffende godt.
Ovnsbakte ferske dadler i bacon.
Lun linsepostei – mørk og smakfull med mye krydder og soltørket tomat. Lite fett, mye smak..
Gulrotpesto – strålende gul – på gulrot, smør, olje, ingefær og sitron.
Fargesalat med grønt, gult lilla og rødt.